Tuinontwerp

Tegenwoordig komt het vaker voor dat u een tuinontwerp kan aanvragen online. Dan moet u bij het bedrijf alle afmetingen en wensen doorgeven en dan gaan de ontwerpers voor u aan de slag. Dit is een zeer moderne manier van advies inwinnen over een tuinontwerp. Het kan wat gek aanvoelen dat u met niemand verder belt of praat over uw wensen. Echter is vaak te zien dat dit soort bedrijven professioneel te werk gaan en zorgen voor een mooi tuinontwerp.

Houten veranda’s

De meest voorkomende veranda is gemaakt van hout. Vaak is dit van duurzaam, stevig hout wat wel tegen een stootje kan. Er worden planken gelegd op de grond van de veranda. En er worden houten palen gebruikt om de constructie en overkapping te maken. Hout zorgt voor een rustieke en authentieke uitstraling en het materiaal past ook wat beter bij de natuur in de tuin. Vaak is de veranda open aan de achterzijde. Zo heeft u volledig zicht op de rest van de tuin en komt er zoveel mogelijk licht uw huis binnen. Want dat kan een nadeel zijn van het hebben van een veranda. Door de constructie heeft u minder lichtval in huis aan de achterkant. Als u liever zoveel mogelijk licht wilt hebben, zorg dan dat u het dak maakt van doorzichtig plastic. Daar schijnt de zon dan gewoon doorheen.

Wel of geen veranda?

Als u overweegt om een veranda te nemen, hou dan rekening met een aantal zaken. Zoals gezegd laat een veranda wat minder licht door. Ook neemt een veranda een groot stuk weg van de tuin. Als u een kleine tuin hebt, denk dan goed na of u die ruimte wilt opeisen voor de veranda. Ook is het plaatsen van een veranda aardig duur. Het is immers een hele constructie die gebouwd moet worden. Voordelen van een veranda zijn dan weer dat u langer buiten kan zitten. En ook dat u als het ware een verlengstuk van uw woonkamer creëert. Een ander voordeel is dat de waarde van uw huis kan stijgen als een veranda laat plaatsen. Dat kan in uw voordeel spelen in de toekomst. Een tip is om het in elk geval door een professional te laten maken. Deze heeft goed inzicht in wat er allemaal moet gebeuren en kan wat dat betreft al uw zorgen wegnemen.