Paardenbox

Een paardenbox komt in veel verschillende soorten, maten en dus ook prijzen. Het ligt er maar net aan hoe groot het paard is en hoeveel ruimte u het paard wilt geven. De minimale afmeting van een paardenbox is 3 x 3 meter. Dit is bij wet vastgelegd. Let wel dat dit voor sommige paarden al aan de krappe kant is. Het paard moet wel goed kunnen bewegen en eventueel kunnen liggen.

De paardenboxen worden in veel soorten materiaal gemaakt. Wat ook een rol speelt is de afwerking van de paardenbox. Als deze bijvoorbeeld twee keer geïmpregneerd is, betaalt u wat meer. De prijs die wordt vastgesteld voor een paardenbox lopen erg uiteen. Afhankelijk van het materiaal en afmeting wordt de prijs bepaald van de paardenbox.

De gemiddelde prijzen voor een paardenbox

De paardenbox wordt gemaakt van verschillende materialen. Zo wordt het vaak gemaakt van hout, metaal, plastic of een combinatie hiervan. Een veelvoorkomende combinatie is hout met metaal. Hierbij is de ondergrond en een deel van de wanden gemaakt van hout. En dan is voor de bovenhelft van de wanden gekozen voor metalen spijlen. Dit zorgt voor voldoende ventilatie voor het paard en eventueel contact met andere paarden. Vaak is het hout meerdere keren behandeld, zodat deze extra goed beschermd is en hierdoor langer meegaat. Het ligt dus een beetje aan het materiaal en de combinatie hiervan, maar de startprijs voor een paardenbox ligt rond de €1.000,-. De gemiddelde prijs voor een paardenbox ligt tussen de €4.000,- en €6.000,-.

Koop één box voor meerdere paarden

De prijs die u betaalt voor een paardenbox kan heel hoog oplopen. U kunt kiezen voor luxer materiaal als u dat wilt. Bijvoorbeeld een luxere houtsoort of speciaal behandeld metaal. Ook de oppervlakte van de box speelt natuurlijk een rol bij de bepaling van de prijs. Er worden paardenboxen aangeboden waar meerdere paarden in kunnen staan. Ze hebben dan wel hun eigen ruimte, maar er zit een tussenwand in. Als u zeker weet dat u voor meer paarden een box nodig hebt, is het wijsheid een box voor meerdere paarden te kopen. Dit kan veel in de prijs schelen namelijk. Ook is het beter voor de paarden dat ze wat gezelschap hebben, het zijn immers sociale dieren.

Hekwerk voor paarden

Er zijn meerdere typen hekwerken te koop. Sommige omheiningen zijn puur functioneel, anderen juist ook decoratief. Er zijn hele goedkope hekwerken, zoals tuinschermen, maar ook erg dure balustrades. Tussen deze twee extremen, kunt u nog kiezen uit bijvoorbeeld een spijlenhekwerk, een sieromheining, een afzetting door middel van een gaas, of eentje met enkele of dubbele staafmatten. Steeds meer bedrijven, maar ook groter wonende particulieren kiezen voor een metalen hekwerk met een automatische poort. In combinatie met een goede beveiligingscamera installatie vermindert dit de kans op inbraken sterk. Meer daarover en andere soorten hekwerken op hekwerkwijzer.be.